Den Deel Made
Den Deel Made

DEN DEEL, TROTS OP HET NIEUWE PLEIN??

Den Deel, onlangs compleet gerenoveerd en omgetoverd tot parkeerplaatsen om nog meer auto’s te laten parkeren binnen onze blauwgroene gemeente. Was dit een onderdeel van de visie? Is dit iets om trots op te zijn?

Onlangs heb ik gelezen dat men trots is op de renovatie van het plein Den Deel.

Ik vraag me dan vaak af, wie is er dan zo trots en wie is er zo blij mee?

Zijn dat de mensen van het verzorgingshuis? Zijn het de jonge ouders met kleine kinderen die graag willen spelen?

Eerst hadden we nog een parkje met gras en bloemen en een mooie oude treurwilg aan de Lignestraat. Bijna alles moest verdwijnen voor parkeerplaatsen, enkel de treurwilg heeft het tot nu toe overleefd.

Jaren geleden hebben partijen zitten brainstormen over de visie van de kern van Made.

De Wijngaerd en het plein Den Deel waren middelpunt van deze discussie. Alle ondernemers zouden dan wel flink moeten investeren, maar helaas was er ook toen al de economische crisis en was het uitvoeren van deze plannen voorlopig niet haalbaar.

Er kwamen vele goede ideeën voor het plein zelf, zoals een visvijver voor de visliefhebber die dan in de winter omgetoverd zou worden tot een schaatsbaan, leuke zitbanken, een kiosk waar diverse optredens van plaatselijke muziekkorpsen en artiesten konden plaatsvinden en veel groen.

Deze plannen kunnen volgens GroenLinks gewoon gerealiseerd worden en hebben niets te maken met de economische crisis!! De gemeente moet simpelweg een gezonde en goede leefomgeving creëren.

Veel mooie plekjes zijn al verdwenen uit onze gemeente en zijn vaak ingewisseld voor de parkeerplaatsen van onze auto’s.

En wat doen ze in onze gemeente met de voetganger en de fietser??? Die laten ze gewoon Links liggen.

Wij zijn dus helemaal niet trots op het plein DEN DEEL.

 Carla Brouwer den Boer  GroenLinks, LIJST 7