GroenLinks, de blauwe zone, een jaar na dato

WAT HEEFT DE BLAUWE ZONE IN DE MARKTSTRAAT TE MADE OPGELEVERD VOOR DE INWONERS VAN DE GEMEENTE DRIMMELEN?

GroenLinks was als enige partij van begin af aan tegen het zinloze plan een blauwe zone in de Marktstraat in te stellen. Deze blauwe zone, oftewel een parkeerschijfzone, had alleen tot doel langparkeerders uit de Marktstraat te weren.

Het was al snel duidelijk wie deze langparkeerders waren namelijk, het personeel en de eigenaren van de winkels in de Marktstraat zelf! Zij waren het ook, diezelfde eigenaren verenigd in de winkeliersvereniging, die voor het instellen van een blauwe zone hebben gepleit, zodat er meer parkeerplaatsen voor het winkelend publiek vrij beschikbaar zouden zijn.

Het feit dat achter de Marktstraat, op het Valkenbergplein, altijd voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn, was niet voldoende volgens de winkeliersvereniging, “het publiek moest voor de winkel kunnen parkeren” het was immers een winkelstraat.

 

GroenLinks heeft aangegeven dat het verhuizen van de langparkeerders naar het Valkenbergplein de goedkoopste oplossing zou zijn. Het kost slechts enkele minuten lopen om van het Valkenbergplein in de Marktstraat te komen. Deze oplossing was ook nog eens betrekkelijk eenvoudig omdat bekend was wie deze langparkeerders waren, namelijk het winkelpersoneel! Nee, men koos ook deze keer weer voor de dure oplossing, een blauwe zone die minimaal 60.000 euro zou gaan kosten, en dan moest er ook nog gehandhaafd worden!

Wat heeft het nu, een jaar na dato uiteindelijk opgeleverd?

Inderdaad geen langparkeerders meer, die staan nu wel op het Valkenbergplein, maar dat heeft dan wel 60.000 euro gekost. En dan de winkelende inwoners van onze gemeente, die in de Marktstraat parkeren en toevallig vergeten hun parkeerschijf te gebruiken, zij krijgen een boete van 90 euro als de BOA toevallig in de buurt is. Iedereen kent wel iemand die dit is overkomen, en dus 90 euro minder heeft besteed in de winkel, of kwaad naar een naastgelegen gemeente is gegaan. Zou dat de bedoeling zijn geweest van het invoeren van deze blauwe zone?

Dit verhaal kent helaas alleen maar verliezers, en geen winnaars. Of was het uiteindelijk toch de politiek, die zonder verder na te denken instemde met het voorstel van de winkeliersvereniging om hun probleem van de eigen langparkeerders maar door de gemeente (belastinggeld burgers) te laten betalen?

Wat ben ik blij dat GroenLinks daar destijds wel over heeft nagedacht, en niet heeft ingestemd met dit nutteloze voorstel.

Ad van Gils